Nyhedsbrev Sundsøre Lystbådehavn
01-04-2022

Kære medlemmer af  Sundsøre lystbådehavn.

Her lige en opdatering på molebyggeriet på havnen. Som tidligere forudsagt har situationen i verden i øjeblikket skabt diverse problemer i forhold til tidsplanen. Der har været lavet grundige bund-survey´s af havnen og området omkring molen alligevel har der vist sig at beregningerne af stenmængderne ikke passede, der mangler ca 700 tons granit i forskellig størrelse. Cowi Consult er efterfølgende nået frem til at en del af de største sten simpelthen er sunket ned i bunden ud langs ydermolen og ved molehovedet.

Kunne man have forudset/beregnet det? Ja, det kunne man, men det ville have krævet geodætiske boreprøver langs molen til den nette sum af ca 300.000 kr. (oplysning fra Skive kommune) og den ekstra stenmængde skulle vi have betalt for under alle omstændigheder. Det er sådan set ikke noget problem at få granit i Norge, problemet er at få det transporteret hertil da de skibe der normalt sejler med granit i øjeblikket tjener langt mere ved, grundet pandemi og krig, at sejle med andet gods. Det har betydet at vores entrepenør har skullet på jagt efter de manglende stenmængder i DK. Nu er det ikke ligegyldigt med stenstørrelserne så det har været vanskeligt, men seneste melding er at det er lykkedes at få fat i de manglende mængder i Thyborøn. Alt dette medfører jo nogle ekstraudgifter og der pågår i øjeblikket forhandlinger mellem Cowi og Ivan Jakobsen om hvem der skal dække hvad i den forbindelse.

Vi havde også aftalt fremstilling af de 2 adgangsbroer fra molen til flydebroerne hos et lokalt firma, Kim Stål, som desværre også blev ramt af verdenssituationen og gik konkurs. Det er nu lykkedes firmaet Kim Stål at blive rekonstrueret og vi har nu fået lovning på at de kan og vil levere de bestilte broer til tiden, vi krydser fingre.

Entrepenøren regner med at arbejdet på molen starter op igen midt i uge 14, hvor bl.a. stålrørene omkring molehovedet vibreres på plads. Der planlægges også at holde byggemøde i næste uge.
Det er indtil videre vanskeligt at få præcist overblik over forsinkelsen, men arbejdet er foreløbigt sat 2 uger tilbage. Vi har dog fået lovning på at entrepenøren hjælper os med en midlertidig adgang til flydebroerne hvis det skulle blive nødvendigt.

Jeg vil holde medlemmerne orienteret når der er nyt om situationen på havnen.

Jeg skulle hilse fra ”Vild Med Vand” udvalget og meddele at der bliver holdt havnens dag  lørdag  d.11 juni. der kommer til at foregå mange spændende ting så sæt kryds i kalenderen.

Søsætningen med Skive kran er grundet den usikre situation rykket til 07-05-22

De bedste hilsener

Frank Jakobsen

Formand Sundsøre Lystbådehavn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *