Formandsberetning 2021

2021 blev endnu et år præget af pandemien. Bestyrelsen måtte grundet restriktioner afholde en række af bestyrelsesmøderne via Zoom, kedeligt, men nødvendigt. Arbejdet med fondssøgning gik fornuftigt, og i efteråret lykkedes det at få godt en halv million fra Spar Vest fonden, så vi kunne begynde at lave aftaler med entreprenøren. Det blev som bekendt en lokal entreprenør, Ivan Jakobsen, som kom med det bedste tilbud, som var gældende til første november. Skive kommunes afgørende møde om deres andel af midlerne til molen blev så naturligvis med vanligt held henlagt til den anden november, hvilket betød at entreprenørens tilbud faktisk ikke var gældende mere. Heldigvis lod de tilbuddet gælde alligevel. Næste udfordring var, at priserne på transport og materialer i løbet af den forløbne tid fra tilbudsberegningen var steget voldsomt. Det betød, at der trådte en lovmæssig regel i kraft om, at ekstraordinære prisstigninger på over 10 % skal deles mellem bygherre og entreprenør. Det var første gang nogensinde at entreprenøren havde oplevet det. Herefter blev det aftalt, at moleprojektet skulle startes i løbet af januar.

Den nye legeplads var klar til opsætning i foråret, og firmaet skulle bare lige have konfirmeret tilladelsen ved kommunen, men nu var der en frisk ny afløser på plads i den relevante afdeling i ved kommunen, som sendte en ansøgning desangående til kystdirektoratet! Efter mange måneders frustrerende rykkere og ventetid kom der svar fra de rare mennesker ved kystdirektoratet: det var ikke deres bord! Nåmenaltså  så skulle den ged vel være barberet? Nej! for nu havde ”nogen” ved kommunen fundet ud af, at der manglede udmatrikulering af, ikke bare molen, men af hele havnen! Det ville blive dyrt, rigtig dyrt. Nu var det ved at være på godt jysk træls. Hvis det var rigtigt, så var, ikke bare vores bygninger, men også kommunens egen ventesal, ulovlig. Vi besluttede at kontakte en af de gode folk ved kommunen, som har med udvikling af området at gøre, og der som  mange andre mener, at havnen er et stort aktiv for området. Det hjalp minsandten, og vips så faldt tingene på plads, pyhha.

I løbet af sommeren fik vi lavet nye fine broer i jollehavnen, og der blev også bygget et lille hus, bevilget af Sundsøre Sparekasses fond, til redningsveste og grej til børn på havnen. 

Der er også blevet opsat nye vedligeholdelsesfri bord/bænksæt, og adskillelsen mellem P pladsen og havnebassinet er blevet lavet, også med fine vedligeholdelsesfri pullerter med lys på og kæder og bænke imellem.

Vi fik også en ny (gammel) traktor og vejskraber, da den gamle traktor som bekendt forsøgte sig som ubåd, og det kunne den ligesom ikke rigtig holde til.

Et af vores dygtige medlemmer har lavet en ny tidssvarende og superflot hjemmeside, hvor man kan holde sig orienteret og finde oplysninger om stort og småt.

Havnen har jo også været i tv og dagspressen, både med en sunken træbåd og med en lastbil tabt fra det gode skib ”Mary”. Der bliver dog også skrevet positive artikler, bl.a. om molebyggeriet, og jeg har aftalt, at der bliver fulgt op på tiltagene på havnen.

Året startede jo med kraftige restriktioner, påbud og forbud, bl.a. måtte kun folk i en vis alder benytte baderummene, mens andre med en ”forkert” alder ikke måtte. Det ville medføre, at vi skulle til at afkræve dåbsattester, så vi valgte i stedet at holde lukket lidt længere. 

Med udsigt til vacciner og lempelser af restriktioner kunne man dog så småt begynde at drømme og planlægge sommerens sejlaktiviteter. For eksempel havde vi selv talt om en tur til Sverige fra starten af juni, men usikkerheden omkring situationen i Sverige på planlægningstids-punktet, gjorde, at vi ændrede planer og endte med at tage en tur rundt til en række af vores hjemlige destinationer, bl.a. Sjælland, Fyn og Sønderjylland. Det blev en dejlig sommertur, og vi har for længst lært, at man som sejler skal være spontant adaptiv og være klar til at ændre planer efter situationen. 

Der var også i 2021 god søgning til vores hyggelige havn, og det gav ifølge havnefogeden bl.a. det problem, at folk ikke ville tage herfra igen – og det er jo ikke så ringe endda.

Vi glæder os nu til at moleprojektet bliver færdigt, og at vi på trods af verdenssituationen kan tage hul på en ny og dejlig sejlsæson.

Jeg vil også i år takke alle I gode mennesker, der har ydet en indsats, stor som lille, for vores dejlige havn, ingen nævnt, ingen glemt. I ved selv, hvem I er, I skaber klubånd, og uden jeres indsats ville det ikke være muligt at drive havnen med et kontingentniveau, hvor alle kan være med. TAK.

Jeg vil slutte beretningen med personligt at takke bestyrelse og suppleanter, der trods, for nogles vedkommende, lang afstand og lange arbejdsdage yder en fin indsats og et godt samarbejde i en positiv ånd. Tak for det.

Frank Jakobsen

Formand Sundsøre Lystbådehavn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *