Nyhedsbrev januar 2023

Formanden beretter
Først et ønske om et godt 2023 til alle 🙂
Vi har fra bestyrelsen en del nyt at melde ud til jer. Vi har fået nogle spørgsmål til manglende referater fra vores møder. Vi skal være ærlige og melde ud, at vi ikke har prioriteret referaterne så højt, da vi har haft mange andre ting at forholde os til pga. byggeri, økonomi og Bendts aftrædelse. Vi har i stedet prioriteret at sende nyheder ud gennem nyhedsbrevet. Vi vil i 2023 se, om vi ikke får lidt mere tid således, at vi kan genoptage offentliggørelsen af referater på hjemmesiden, men vi mener samtidigt, at vi ved at bruge nyhedsbreve, rammer flere medlemmer, da nyhedsbrevet kommer i den personlige mail.
Vi vil gerne delagtiggøre jer mest mulig i vores arbejde, men har også nogle gange behov for arbejde en proces igennem, før vi melder ud, da vi kan have behov for at prøve eventuelle løsningsmuligheder af, før vi melder ud.
Nyheder på havnen:
Vi arbejder i bestyrelsen på at få gennemført en omdannelse af masteskuret til et kombineret
masteskur/madpakkerum om sommeren. Vi har nogle fondsmidler, som er øremærket til dette projekt. Vi går derfor i dialog med Skive kommune for at forhøre os om byggetilladelse. Får vi en tilladelse, vil vi forventeligt skulle gennemføre projektet til sommer/sensommer.
Bestyrelsen arbejder på, at vi til foråret får gennemført det sidste el-arbejde på den nye mole – vi skal lige have økonomi og også gerne lidt varme:)
Vi vil få indkøbt stenmel til den nye sti. Det vil muliggøre, at kørestole får adgang til den nye mole.
Skraldespande: Vi skal som alle andre gennemføre affaldssortering, og vi arbejder i bestyrelsen på at få lavet en aftale om afhentning. Vi vil derfor også snarest muligt fjerne alle skraldespande på havnen således, at det fremadrettet kun bliver muligt at aflevere sorteret affald i miljøskuret.
Vi har i bestyrelsen arbejdet på en langsigtet plan, som er holdbar efter Bendts afgang. Vi har valgt at få nogle af arbejdsopgaverne ud på flere hænder, det gør vi, fordi vi kan se, at vi som havn er alt for sårbare, hvis alt påhviler en person. Derfor vil vi ikke fremadrettet have en havnefoged, men vi vil prøve at finde en frivillig bemanding/telefonløsning i højsæsonen – det er sådan, det fungerer i andre små havne.
Det vil fremadrettet være Palle, der er ansvarlig for anvisning for havnens bådpladser. Palle har allerede meldt ud, at han ønsker at opmåle pladserne og vil lave en ændring på nummereringen således, at det bliver mere gennemskueligt at finde frem til en bestemt plads. Vi er i bestyrelsen glade for, at Palle vil tage dette hverv på sig.
I den forbindelse kan vi melde ud, at havnen er fuldt optaget, og at vi ikke pt. optager nye medlemmer på
venteliste.
Fremadrettet vil Søren Lumbye stå for udlejning af fiskeskure, som der jo også er en venteliste til.
Fremadrettet vil Søren Jensen stå for vinterpladser, anvisning af trailerpladser mm.
Bestyrelsen har lavet en aftale med et tidligere medlem, Finn Andersen, omkring græsslåning og klipning af hæk.
Selvom vi netop har taget afsked med Bendt som havnefoged, har Bendt haft et stort ønske om forsat at have nogle arbejdsopgaver på havnen, og derfor har vi truffet en aftale med Bendt om, at han fremadrettet vil være tilknyttet
som praktisk koordinator. Det betyder, at Bendt vil bistå omkring praktikken, når bådene sættes i og tages op. Det samme gør sig gældende omkring fælles arbejdsdage, og Bendt vil desuden lave nogle få praktiske gøremål i samarbejde med bestyrelsen.
Vi arbejder på at få indført betaling af gæsteleje mm. vha. vores hjemmeside, hvilket betyder, at vi kan få betaling på MP og kreditkort. Det vil fremadrettet betyde, at gæster lettere kan betjene sig selv.

Vi vil fremadrettet prøve at arbejde på, at vi får nogle flere fællesarrangementer på havnen, derfor må man godt allerede nu tænke på, om man kunne være interesseret i at melde sig på et sådant arbejdshold, når vi har generalforsamling.
Vi arbejder også på at få lavet en anderledes betalingsløsning for vores gæster, da vi bliver nødt til – ligesom alle andre havne – at tage højde for de stigende energipriser. Den nye løsning vil blive fremlagt på generalforsamlingen.
Til slut vil vi gerne melde ud, at vi forventer generalforsamling i slutningen af marts, og vi opfordrer alle til at deltage.

Med venlig hilsen
Søren Lumbye
Fomand Sundsøre Lystbådehavn

Der har efter nytår været afholdt den traditionelle ”nytårskur” i klubhuset. Der var stor tilslutning og der
blev skålet, sludret, spist kransekage og hygget til den store guldmedalje. Ved samme lejlighed blev der taget behørigt afsked med Bendt som havnefoged med taler og overrækkelse af afskedsgave.

Vi er jo mange som allerede nu længes efter at den nye sejlsæson starter, og for at skærpe appetitten og evt. inspirere andre medlemmer foreslår ”nyhedsredaktionen”, at medlemmer, som har spændende turberetninger, korte eller lange, som kunne være inspirerende at læse her i den mørke vintertid, sender dem til nyhedsredaktionen.
For ligesom at sparke det i gang vil jeg lægge ud med en beretning om en tur til Sverige som jeg, min hund Kalle og min til tider udmærkede hustru Lisbet var på i 2019.
Der skal også lyde et godt nytår til jer fra nyhedsredaktionen.

Med sejlerhilsen
Frank Jakobsen

Se Franks beretning fra sommertogt til Arvika i 2019 her:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *