Nyhedsbrev Sundsøre Lystbådehavn

Kære medlemmer af Sundsøre Lystbådehavn

Endnu et år præget af corona går på hæld, heldigvis var det meste af sejlsæsonen uden de store restriktioner, men nu strammer det til igen. Coronaen præger mange ting negativt bl.a er transport, både til lands og til vands, ramt af forsinkelser og med stærkt stigende omkostninger til følge. Moleprojektet forventes påbegyndt i starten af januar i det nye år og er aftalt til være færdigt senest til starten af sæsonen d. 29 april. Vi er naturligvis opmærksomme på at verdenssituationen byder på mange ubekendte, men krydser fingre for at tidsplanen kan overholdes. Der er allerede påløbet en pristigning på ca 150.000 på den samlede pris på molebyggeriet. Det skyldes at loven foreskriver at ekstraordinære prisstigninger over 10% på materialer mm.skal deles mellem entrepenør og bygherre. Det er en regel der sjældent kommer til anvendelse, men som situationen er for øjeblikket, rimelig og ”billigt sluppet”. Vores kontrakt med entrepenøren skulle være tiltrådt senest d. 31 oktober, men Skive kommune kunne/ville først endeligt afgøre aftalen om frigivelse af penge d. 3 november. Det betød at entrepenøren i princippet kunne rive den første kontraktaftale i stykker og lave en ny hvor alle prisstigninger ville blive pålagt havnen, det skete heldigvis ikke derfor udtrykket heldig sluppet.

Af andre udfordringer er vi minsandten også løbet ind i at, udover man fejlagtigt fra kommunen sendte ansøgning om godkendelse af den nye legeplads til Kystdirektoratet, som trods rykkere brugte trekvart år på at svare at det ikke var deres bord, ikke kan finde udmatrikulering over havnen, hvilket umuliggør enhver godkendelse af tiltag og bygninger på området og det har betydning for fondsmidlerne fra bl.a. Nordea der kun kommer til udbetaling hvis alle tilladelser er på plads. Det menes at den oprindelige udmatrikulering, hvis der var en, enten er bortkommet under kommunalreformen i 2007 eller da man digitaliserede arkiverne.

Bestyrelsen er sammen med kommunen i gang med at finde en løsning på problemet der desværre kan medføre en endnu ikke kendt ekstra udgift til landmåler og de drenge plejer jo ikke at være billige.

Sådan har der være mange små og større udfordringer undervejs i realiseringen af projekterne på havnen, men det ser dog ud til at der er ved at være lys for enden af tunellen.

Kassereren melder at økonomien ser fornuftig ud med en stabil indtægt, ca. 365.000 som året før, dog ser det ud til at vi har en lidt lavere indtægt fra gæstesejlere, men til gengæld lidt højere fra autocampere.

Der må dog fremadrettet påregnes en stigning i udgifterne til tømning af toilettanke, el osv.

Vi er kommet langt med adskillelsen mellem havn og parkeringsplads og det ser rigtig fint ud. Alt, borde, bænke, pullerter, er med henblik på fremtiden, lavet af vedligeholdelsesfri materialer og vil i givet fald kunne genbruges. Det nye lille hus ved ”krabbebroen” som er tiltænkt at huse redningsveste og net til børn, er også kommet på plads og ser godt ud.

Efter en to tre uheldige episoder med en sunket kutter er det en lettelse for både ejeren og havnen at den er løftet op og transporteret væk.

Havnefogeden melder at alle pladser er optaget og vi får løbende henvendelser fra folk der gerne vil have plads i vores hyggelige havn.

Jeg vil hermed ønske medlemmer og venner af havnen en god og fredelig jul samt et godt og lykkebringende nytår.

Bedste hilsener

Frank Jakobsen

Formand Sundsøre lystbådehavn

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *